4 بزرگ‌ترین ورق گالوانیزه اشتباهاتی که به راحتی می‌توانید از آنها اجتناب کنید.

10 بزرگ‌ترین ورق گالوانیزه اشتباهاتی که به راحتی می‌توانید از آنها اجتناب کنید. ورق گالوانیزه گالوا

توسط مدیر سایت در 16 اسفند 1402

10 بزرگ‌ترین ورق گالوانیزه اشتباهاتی که به راحتی می‌توانید از آنها اجتناب کنید. ورق گالوانیزه

گالوانیزه کردن یا گالوانیزیشن، فرایندی است که طی آن، پوششی از فلز روی (Zn) بر سطح آهن یا فولاد ایجاد میکنند تا از آنها محافظت کند و جلوی زنگ زدگی یا خوردگی آنها را بگیرد. ضخامت ورق گالوانیزه فولاد مبارکه بین 0.25 تا 2 میلیمتر متغییر است. در این روش به دلیل فرآیند خاص و مناسب، به راحتی میتوان میزان ضخامت محافظ را به صورت دقیقتر کنترل و بررسی کرد. از دیگر روش های تشخیص ورق گالوانیزه میتوان به لیز بودن سطح آن اشاره کرد. به این فرآیند "گالوانیزه خشک" نیز گفته می شود زیرا هیچ مایعی در آن استفاده نمی شود. هنگامی که آهن با مواد خورنده مواجه می گردد، اگر دارای لایه ای از جنس روی باشد، به علت اختلاف الکترونگاتیویته آن نسبت به آهن، روی آند می شود و عوامل اکسید کننده به جای Fe ، روی را انتخاب کرده و آهن یا خورده نمی شود یا خوردگی آن بسیار بسیار ناچیز خواهد بود.

ضخامت ورق گالوانیزه می تواند عاملی تاثیر گذار برای فرم پذیری آن باشد. برای مثال عرض ورق های گالوانیزه 1 و 1.25 متر می باشند، ضخامت آنها نیز معمولا از 0.4 میلیمتر تا 3 میلیمتر را شامل می گردد. متعاقب آن کارخانجاتی در دیگر کشورهای جهان از جمله ایالات متحده ساخته شد و از آن پس تا کنون ادامه داشته است. همین ویژگی باعث میشود که ورق گالوانیزه یکی از بهترین و مقاومترین انواع ورقها در بازار باشد و به دلیل مقاومت و استحکام بالا، کاربرد و استفاده از آن در صنایع نیز بسیار بالا و متنوع باشد. ورق گالوانیزه به سه دسته ورق گالوانیزه گل درشت، ورق گالوانیزه گل ریزه و ورق گالوانیزه بدون گل تقسیم شده و هرکدام کاربرد های مختلفی دارند. دو ستونی که پایههای چشمه طاق مرکزی بر آنها استوار است با کاشیهای معرق تزیین شده ولی ستونها و نیم ستونهای طرفین آن کاشیکاری معقلی دارند. ابتدا ورق مورد نظر را گالوانیزه کرده و سپف آن را با رول فرم به لوله تبدیل میکنند.

در این خصوص باید در نظر داشته باشیم آنچه به عنوان این خواص در مورد ورق های روغنی ذکر شد، در خصوص ورق های گالوانیزه نیز صدق می نماید. بسته به کاربرد مورد نیاز، خواص ورق متفاوت است. ورق طی سه مرحله پیشگرم، گرم کردن، همدمایی متناسب با کاربرد محصول، آنیل شده و توسط سیستم خنک کننده، دمای آن برای ورود به حمام مذاب روی تنظیم می گردد. در خصوص مورد سوم نیز می توان گفت سیلوها یا انبارهای ذخیره مواد غذایی انسان و دام در دو نوع بتنی و فلزی ساخته می شوند که نوع فلزی آن از ورق های گالوانیزه شکل داده شده به روش رول فرمینگ تهیه می گردند. در اینجا بد نیست که اشاره کنیم در بسیاری از سایتهای مشابه ورق عرشه فولادی را در دسته بندی ورق های رنگی قرار داده اند حال آنکه این نوع ورق یکی از صورت های شکل داده شده ورق گالوانیزه می باشد.

این پالت ها زیر رول ورق گالوانیزه قرار می گیرد تا از حرکت آن ممانعت کرده و در عین حال بسته بندی و جابجایی آن را ساده تر کند. این مورد منجر به ایجاد یک ماده خاکستری رنگ و نسبتا قوی بر روی فولاد میشود که در برابر خوردگی به شدت مقاومت کرده و آن را مهار میکند. نرخ این محصول بر روی محصولاتی که از آن ساخته میشوند تاثیرگذار است؛ برای مثال: قیمت رابیتس به طور مستقیم با تغییرات قیمت ورق گالوانیزه نوسان میکند. از مشخصات ورق پایه و خواص آن که بگذریم در مورد پوشش گالوانیزه باید گفت هرچه جِرم پوشش بیشتر باشد، کیفیت پوشش بهتر خواهد بود. فلاکس: در این مرحله سطح ورق به واسطه فلاکس که ترکیبی از کلرید روی و عناصر دیگر می باشد آماده عملیات می گردد. بعد از این مرحله اسیدشویی شروع میشود که در آن قطعه را درون محلول آب، اسید کلریک و یا اسید سلفوریک قرار می دهند.

با توجه به محاسبه وزن هر متر مربع ورق گالوانیزه، قیمت هر متر آن را با تقسیم قیمت کیلوگرمی بر وزن هر متر مربع، محاسبه میکنیم. شرکت تاراز در سال 87 در شهرک صنعتی شهرکرد به عنوان نخستین تولید کننده ورق گالوالوم در کشور تأسیس گردید. در صنایع برق برای کاندوئیت های سیم کشی ، در صنایع الکترونیک برای تهیه قطعات پوششی، در صنایع خودرو برای درب قطعات، و ساختمان های صنعتی برای ساخت ساندویچ پانل ها و در تجهیزات ترافیکی برای ساخت گاردریل به کار می رود. بیشترین مصرف این ورق در ساخت و نصب شیروانی ساختمان بهخصوص در نواحی که میزان رطوبت بالا و بارندگی شدید است، خواهد بود. از لوازم خانگی و صنایع برق و الکترونیک گرفته تا خودروسازی و ساختمان های صنعتی و تجهیزات ترافیکی. غلظت اسیدی این محلول باید بین 10 تا 15 درصد و دمای آن بین 60 تا 80 درجه باشد. مهمترین عنصر در یک کلکتور صفحه جاذب آن است. این صفحه آخرینبار در ۶ مارس ۲۰۱۷ ساعت ۲۰:۴۷ ویرایش شدهاست.  This a rticle h as ᠎been c᠎reated by GSA C​on tent Generator D emoversi᠎on!

این ویژگی باعث میشود که استفاده از این فولادهای گالوانیزه یکی از گزینههای مقرون به صرفه، پایدار و بادوام برای محافظت از سازه فولادی در برابر زنگزدگی و خوردگی باشد. در نتیجه عدم استفاده از گرما باعث شده تا شیوه ساخت و شکل دهی ورق سرد پیچیده تر از ورق گرم باشد. پس از آن دانشمند مشهوری به نام السنادرو ولتا (1745 تا 1827 میلادی) تحقیقات را در زمینه ی این خاصیت کامل نمود و نام “گالوانیک” را به یک جریان الکتریکی که از واکنش شیمیایی حاصل می شود تغییر داد. رایج ترین روش تولید ورق گالوانیزه، غوطه وری گرم است که در ادامه به مراحل آن می پردازیم. ضخامت ورق های گالوانیزه تولیدی این کارخانه از 0.3 تا 2 میلیمتر بوده و عرض آن همانند ورق های روغنی 1 الی 1.25 متر می باشد. البته امکان سفارش آن در طولهای کمتر و بیشتر از این مقدار نیز وجود دارد.

اما در صنایع ساختمانی یا تولید تجهیزات سنگین، ورقهایی با ضخامت بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. بر این اساس مقدار روی موجود در واحد سطح ورق می تواند با ضخامت روی و یک ضریب ثابت رابطه مستقیم داشته باشد. ورقهای گالوانیزه معمولاً در ضخامتهای 0.4 تا 2 میل در بازار موجود هستند و اگر به ضخامتهای بالاتری از این ورق نیاز دارید، باید بهصورت سفارشی از کارخانه تولیدکننده بخواهید که آن را برای شما تولید کند. سپس آن را درون یک درون یک محفظه چرخان که حاوی ذرات Zn و گاه مواد پر کننده دیگر مانند شن و ماسه است، قرار میدهند. در این مرحله قطعات در حمام گرم کلرید آمونیاکی قرار داده میشود تا سطح قطعات به صورت کامل آمادگی جذب روی را داشته باشند. عرض این ورق ها 75 تا 150 سانتیمتر می باشد. ورق های رایج در بازار ایران دارای پوششی در دامنه ی 80 تا 150 میکرون (میکرو متر) می باشد. این شرکت تولید ورق گالوانیزه را گسترش داده و تا جایی پیش رفت که در حال حاضر در حدود 20 الی 40 درصد میزان تولید داخلی خود را به صادرات اختصاص داده است . اطلاعات دقیق تر در مورد کارخانه فولاد مبارکه را می توان در دانشنامه ورق سیاه این سایت نیز مشاهده نمود.



منبع
آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن